Vil du bli energipilot?

Unbolt og Reduce lanserer energipilotprosjekt for boligeiere

Vi har som mål å hjelpe boligeiere med å spare energi. Boligeiere trenger objektiv kunnskap om egen bolig, hvordan boligen bruker energi og hva slags sparetiltak som lønner seg for å klare dette. Vi lanserer nå et energipilotprosjekt hvor hvor de første brukerene får gratis digitale energirapporter om egen bolig.

Fra 2021 skal alle nye bygninger i EU være «nær null energibygg» og fra 2030 skal alle private bygninger ha gjennomgått energirenovering.

Energieffektive boliger skal bidra til at EU blir klimanøytralt frem mot 2050

EU har voldsomme ambisjoner om å redusere utslipp i årene som kommer. Mer energieffektive boliger er et helt sentralt bidrag i EU sin plan. Selv om Norge ikke er medlem av EU, vil Norge trolig speile en del av regelverket gjennom EØS- avtalen.

Fra 2021 skal alle nye bygninger i EU være «nær null energibygg» og fra 2030 skal alle private bygninger ha gjennomgått energirenovering. Videre kommer EU med krav om at bygninger må ha energimerking som gir informasjon om bygningens energibruk. Som ledd i dette vil EU stille krav om følgende fremover

  • Isolasjon: Bygninger må ha tilstrekkelig isolasjon for å redusere varmetap.
  • Vinduer og dører: Vinduer og dører må være energieffektive for å hindre varmetap.
  • Varme- og kjølesystemer: Varme- og kjølesystemer må være energieffektive og basert på fornybare energikilder så langt som mulig.

Bestill en gratis Reduce Energianalyse av boligen din

Energianalysen gir deg informasjon om det reelle strømforbruket ditt, og hva du kan gjøre for å forbedre det.

Norske myndigheter har mål om å redusere energiforbruket i norske boliger tilsvarende ti gigantiske vindkraftparker

Uavhengig av EU har norske myndigheter målsetninger som krever store energieffektiviseringstiltak i norske boliger i årene som kommer. I motsetning til de fleste andre land bruker vi i Norge primært strøm til oppvarming, i tillegg til ved. Dette betyr i praksis at norske boliger i årene som kommer må spare mye strøm.

Men hvorfor skal akkurat du spare energi?

Norge har i alle år hatt svært billig strøm sammenlignet med mange andre land. Dette skyldes at vi har laget mye mer strøm enn det vi har brukt. Nå er dette i endring, fordi store deler av samfunnet vårt bruker stadig mer strøm. Bilene og ferjene går på strøm, fabrikker og oljeplattformer elektrifiseres og vi trenger datakraft som bruker store mengder elektrisitet.

Å spare energi og strøm vil derfor være bra for lommeboka. Både for deg som privatperson og for landet vårt. Du vil spare penger på strøm og nettleie, som for de fleste boligeiere gjør et stort innhugg i månedsbudsjettene. For landet vårt er det god økonomi å sponse din energibesparelse, fordi det er billigere å investere i enøk- tiltak enn det er å bygge ut ny fornybar energi og kraftlinjer.

I tillegg vil strømsparing være bra for miljøet, fordi spart strøm vil spare oss for fremtidige naturinngrep.

Hva betyr det å spare energi?

Den enkleste måten å spare energi på er å bruke mindre av den. Ettersom 60- 80% av strømmen i de fleste hjem går til oppvarming, handler energisparing ofte om å redusere tap av varme. Dette kan du få til med etterisolering, varmepumper, smart oppvarmingsstyring, ny varmtvannsbereder eller lignende. Ofte er det vanskelig å vite hva slags tiltak som lønner seg. Mange tiltak er dessuten ikke lønsomme. Dette er det ingen som forteller deg.

Å spare strøm handler ikke bare om å bruke mindre strøm. Det handler også om å flytte strømforbruk til andre tidspunkter. Dette er kanskje den enkleste måten å spare penger på, fordi investeringene er små og får umiddelbar effekt.

Det er mulig å spare strøm på effektive måter som ivaretar komforten i hjemmene våre. Men vi trenger objektive verktøy som kan hjelpe oss med å forstå strømforbruket vårt, slik at vi kan spare på riktig måte.

Dette skal Reduce hjelpe deg med.

Bestill en gratis Reduce Energianalyse av boligen din

Energianalysen gir deg informasjon om det reelle strømforbruket ditt, og hva du kan gjøre for å forbedre det.

Vil du vite mer hva Unbolt har å tilby?

Del:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Innholdsliste

Interessert i våre data eller ønsker du bedre innsikt i eget marked? Kontakt oss gjerne for en hyggelig prat

Nina Kormilitzine

Consept & Business Manager