Klimaet til repeterende angrep på norske boliger

Funn viser ett signifikant oppussingsbehov for eneboliger. Boligmassen har ikke «kledd seg» for stadig hyppigere og mer ekstremt himmelfall. Dette skaper stadig større risiko for store vannskader i hos boligeiere.

Prioriter strakstiltak for å holde vann vekk fra boligen

Funnene viser at eiere av enebolig bør iverksette strakstiltak, med særlig fokus på å friskmelde alvorlige avvik (Tilstandsgrad 3) på følgende deler av bygget: Drenering, tak, rom under terreng og vegg konstruksjon.

Forsiktig estimert oppussingskost for å friskmelde de mest alvorlige avvik mot nevnte bygningsdeler pr enebolig i Norge: 105 000,-

Bakgrunn for analysen

Unbolt har i samarbeid med Iverdi analysert 53 000 eneboliger, som er befart av bygnings sakkyndig etter 01.01.2022. Her har vi sett på et utvalg av bygningsdeler som bistår med å holde vannet vekk fra boligen, eller er definert som særlig utsatte rom.

Les mer om de nye regler fra 01.01.2024 for håndtering av overvann hos Direktoratet for byggkvalitet

Ønsker du mer informasjon om hvordan du kan dra nytte av denne innsikten, eller har spørsmål om eiendomsdata og energieffektivisering, ta gjerne kontakt med Andreas Hording Halvorsen hos Unbolt AS.

Del:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Innholdsliste

Interessert i våre data eller ønsker du bedre innsikt i eget marked? Kontakt oss gjerne for en hyggelig prat

Nina Kormilitzine

Consept & Business Manager