Test side

De fleste boliger bruker mer enn halvparten av forbrukt strøm på oppvarming. Når utetemperaturen går ned, går oppvarmingsbehovet opp. Strømforbruket øker massivt.
Normalt skjer dette samtidig som strømprisene er høyest. Resultatet er at de fleste boligeiere her nord bruker store deler av sine månedsbudsjetter på oppvarming.

Fyre med ved?

Mange husholdninger har det siste året redusert strømforbruket sitt på oppvarming. I stedet har vi nordmenn fyrt voldsomt mye med ved. Du kan lese mer om dette hos ssb her: SSB Og det kan faktisk lønne seg å fyre med ved, når strømprisen nærmer seg én kr per KWh. Les mer om ved i artikkelen fra huseierne her: Huseierne

Bruker du ved for å spare penger på oppvarming, løser du imidlertid et symptom og ikke et problem. Boligene våre bruker mye strøm eller ved for oppvarming fordi mange av husene våre i utgangspunktet er dårlig isolert.

Dersom du plages av kalde hus eller av at strømregninga blir plagsomt høy, kan muligens vi i Unbolt hjelpe deg på flere måter. Våre systemer kan hjelpe deg med å få en objektiv oversikt over tilstand på boligen. Kanskje har du potensiale for etterisolering, oppgraderinger eller smart styring av varme. Vi har også en analysemotor vi kaller Reduce Analytics som kan hjelpe deg med å se helt objektivt på hvordan boligen faktisk har forbrukt strøm.

Kulda kom tidlig i år. Det er ikke sikkert at den kommer like tidlig neste år, men vi som bor mot nord vet at den kommer igjen. Og igjen og igjen og igjen. Da vil det lønne seg å ha et hus som holder på varmen, når kuldebølgene slår inn i fremtiden.

Ønsker du mer informasjon om hvordan du kan dra nytte av denne innsikten, eller har spørsmål om eiendomsdata og energieffektivisering, ta gjerne kontakt med Andreas Hording Halvorsen hos Unbolt AS.

Vil du vite mer hva Unbolt har å tilby?

Del:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Innholdsliste

Interessert i våre data eller ønsker du bedre innsikt i eget marked? Kontakt oss gjerne for en hyggelig prat

Nina Kormilitzine

Consept & Business Manager