Er din bolig billig i drift?

Boligene våre er normalt vår aller viktigste investering i livet. Mange av oss er litt for opptatt av hva boligen koster når vi kjøper den, og litt for lite opptatt av hva boligen vil koste oss å eie.

Eiekostnadene ved en bolig er ganske kjente. De består av vedlikeholdskostnaden for å holde boligen i rett stand, regningen du betaler for strøm og nettleie, forsikringskostnaden på boligen og ikke minst rentene vi betaler på boliglånet.

Eiekostnadene og boligens tilstand

Disse kostnadene henger tett sammen med boligens tilstand. Vedlikeholdet blir naturligvis større om boligen er dårlig bygget med halvveis- løsninger utført av ikke- profesjonelle. Da blir boligen fort dyr. Strømkostnaden er svært mye høyere i en bolig som har dårlig forbruksmønster. Forsikringsselskapene vil ta bedre betalt for en bolig som er mer utsatt for skade. Og fremover vil bankene trolig tilby dårligere betingelser til boliger som er lite miljøvennlige.

Forskjellen mellom to boliger kan være enorm. Det du sparer på å kjøpe en bolig fremfor en annen kan spises opp på få år.

Boligtilstanden er nøkkelen for å forstå hva en bolig faktisk vil koste deg. Dette kan vi i Unbolt hjelpe deg med. Vi tilbyr analyser som estimerte renoveringskostnader, boligrisiko, påvisning av ulovligheter, renovasjon, energimerking og tilstand.

Tilstand & oppussingsdata fra unbolt kan du lese mer om her:

Data & Analyse

Del:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Innholdsliste

Interessert i våre data eller ønsker du bedre innsikt i eget marked? Kontakt oss gjerne for en hyggelig prat

Nina Kormilitzine

Consept & Business Manager